PinkRoccade snijdt banden met Getronics door

PinkRoccade

Ict-dienstverlener PinkRoccade heeft alle banden met vroegere moedermaatschappij Getronics doorgesneden. Het bedrijf functioneert nu volledig zelfstandig. De nieuwe eigenaar TSS meet zich vooral de rol aan van strategische investeerder in ict-bedrijven. 'Wij werken met andere TSS-dochters samen, maar er is geen gedwongen winkelnering', vertelt directeur strategie en marketing Hans ter Brake van PinkRoccade Healthcare. Getronics maakte begin december 2008 bekend de laatste divisie van zijn bedrijfsonderdeel BAS te verkopen aan TSS.

Sinds de overname is de laatste Getronics-divisie van BAS (Business Application Services) opgesplitst en omgedoopt tot PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government. 'Bij een inventarisatie bleken wij op 27 verschillende punten te zijn verbonden met Getronics', zegt Ter Brake. 'Die punten hebben wij zorgvuldig één voor één losgeknipt.' Bij de los te knippen verbindingen ging het om zaken als de salarisadministratie, maar ook de website. Het afscheid van de Getronics-organisatie is onlangs afgerond met het live komen van de websites van beide PinkRoccade-bedrijven.

De nieuwe eigenaar TSS heeft een heel andere filosofie dan ex-eigenaar Getronics. PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government opereren geheel zelfstandig in hun eigen nichemarkt. Er is een ultralichte holding die vooral financieel en strategisch stuurt. 'Waar mogelijk wordt op vrijwillige basis samengewerkt', aldus Ter Brake. 'Wij maken alleen reclame voor het merk PinkRoccade.'

Rinse Strikwerda

Getronics maakte op 1 december 2008 bekend de divisie Business Solutions, de laatste resterende tak van zijn bedrijfsonderdeel BAS, te verkopen aan TSS (Total Specific Solutions). Dat is het bedrijf van de Friese ict-miljonair Rinse Strikwerda. Eerder verkocht Getronics vier divisies van dit bedrijfsonderdeel aan Capgemini. Achthonderd medewerkers verhuisden mee naar de nieuwe eigenaar.

De twee onderdelen van Business Solutions kregen de naam PinkRoccade Healthcare en Local Government. De naam PinkRoccade is eigendom van KPN, maar het eeuwige gebruiksrecht werd doorverkocht aan TSS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op eigen benen staande kom je toch te verste, geeft duidelijkheid naar de markt en de klanten, en staat niets meer in de weg dat "de naam Pink Roccade" kan herrijzen in haar oude glorie.

Zet 'm op Pinkers :-) Laat de Nederlandse ict industrie zien dat het ook anders en vooral beter kan.

Eindelijk weer een naam terug die voor kwaliteit stond ipv de kwantiteit van Getronics!!

Nog steeds trost een pinker geweest te zijn!

Zelfs als oud Pinker en oud TAS-ser vindt ik dit geweldig:
PinkRoccade nam ooit TAS over en neemt TSS (zelfde eigenaar) PinkRoccade over. OK, via een omweg dan van Getronics, waar ik me nooit thuis voelde.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-19T08:39:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.