Java One 2004 bouwt voort op editie 2003

De 2004-editie van de Java-developers bijeenkomst in San Francisco gaat voort op het thema van vorig jaar: goed geld verdienen met mobiele toepassingen.

Het mobiele verhaal werd onderbouwd door Jonathan Schwartz, president en coo van Sun Microsytsems, met de opmerking dat er inmiddels al heel wat meer Java-enabled devices zijn dan pc's. De volgende niet-klassieke computermarkt waar Java zijn opwachting zal maken, is de auto-industrie. In de auto zullen heel wat controlefuncties, navigatie, 'in car entertainment' en dies meer door Java-gesteunde toepassingen worden aangeboden, zo zei Schwartz.
 
Wellicht belangrijker zijn de aankondigingen van Java 2 Standard Edition 5.0 'Tiger', met volgens Sun de meest uitgebreide aanpassing van de Java-taal sinds de oorspronkelijke versie uit 1995. Twee elementen in dat opzicht zijn de 'generics' en 'annotation' elementen die worden geïntroduceerd. Momenteel in Beta 2 wordt de 'tijger' tegen 30 september verwacht.
 
Saillant detail is dat tegelijkertijd Apple aan de overzijde van de straat zijn developers conference houdt. Daar werd de nieuwste versie van MacOS X getoond. Codenaam? Tiger!
 
Op Java One kwam wel Creator beschikbaar, waarmee Sun duidelijk mikt op de huidige Visual Basic-ontwikkelaars, om hen de overstap naar Java te laten maken. Creator moet helpen om het doel van tien miljoen Java ontwikkelaars op termijn te halen. Dit jaar heeft Sun het in ieder gaval al over vier miljoen Java-ontwikkelaars , tegen de drie miljoen waar het jarenlang naar refereerde.
 
Op het 'open source' gebied werd Java 3D in open source gezet, terwijl een geïntegreerde interface, codenaam 'Looking Glass' ook op termijn wordt 'geopend'. Tot slot werd bekend dat Borland officieel lid wordt van de Java Tools Community, als 'core member'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-29T12:21:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.