Start-up maakt handleidingen voor open source

Dit artikel delen:

De Nederlandse start-up ManualsFountain.com maakt professionele videohandleidingen voor zakelijke open source software. Bedrijven kunnen een abonnement nemen om de handleidingen te bekijken. De doelgroep van de videohandleidingen is de zakelijke gebruiker. Het bedrijf heeft nog geen klanten, maar zegt wel in gesprek te zijn met bedrijven over een abonnement.

Marc Barteling constateerde in zijn vorige baan bij een internetbureau dat er geen goede documentatie beschikbaar is voor open­source­content­management­systemen. Om eindgebruikers toch te laten werken met de software maakte het bureau zelf documentatie. Een jaar geleden startte hij daarom met ManualsFountain.

Niet alle opensourceapplicaties komen in aanmerking voor een videotutorial. De applicatie moet populair zijn. Dat meet Barteling aan de hand van het aantal downloads bij de website voor open source software Sourceforge.net. Daarnaast zet het bedrijf alleen handleidingen online van software die niet te technisch is. 'Het moet kantoorsoftware, een contentmanagementsysteem, een wiki of een plaatjesgallerij zijn', zegt Barteling.

Internetbureau's

De start-up is een jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de video's. Sinds september 2009 is de website van het bedrijf live. Er zijn nog geen klanten die een abonnement hebben afgesloten. Barteling hoopt binnenkort een aantal bedrijven als klant te kunnen inschrijven. 'Natuurlijk kunnen eindgebruikers ook een abonnement nemen, maar liever hopen we dat internetbureau's zich aansluiten. Zij kunnen dit product dan toevoegen aan hun aanbod. Daarvoor moeten we wel de manier van werken van internetbureau's veranderen. Nu maken ze deze handleidingen nog zelf', zegt de oprichter.

Barteling koos voor videofilmpjes omdat hij het een goede manier vindt om te laten zien hoe software werkt. De video's hebben een Engelse voice-over en hebben ondertiteling in verschillende talen, waaronder Nederlands.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ideaal, zeker als de video's voor dezelfde prijs als de OpenSource wordt aangeboden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-13T10:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.