Nauta wordt tweede opensource-ambassadeur

Dit artikel delen:

Lector Frans Nauta van de Hogeschool Arnhem Nijmegen wordt de tweede ambassadeur voor het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV). Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken stelde vorig jaar al Erik Gerritsen aan. Nauta zal onderwijs- en zorginstellingen informeren over het gebruik van open source en open standaarden. Daarnaast moet hij de instellingen actief betrekken bij het uitvoeren van het actieplan.

Nauta is adviseur en schrijver en werkt daarnaast deeltijd als lector innovatie publieke sector voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Hij was secretaris van het innovatieplatorm. Hij is lid van verschillende commissies en raden van toezicht, onder andere is hij lid van de Raad van Toezicht van stichting Holland Open. Daarnaast schrijft voor het weblog Slimme Overheid.

Heemskerk stelde Nauta aan, omdat hij goed zou weten wat er leeft in maatschappelijke organisaties die actief zijn op het gebied van open standaarden en open source software. Daardoor zou hij geschikt zijn om de ideeën voor de uitvoering van het actieplan te hebben concretiseren en in te passen in de uitvoering van het NOiV. Daarnaast komt de ervaring die hij heeft als lector aan de hogeschool goed van pas, denkt Heemskerk.

Enthousiast

De staatssecretaris is enthousiast over het gebruik van ambassadeurs om het actieplan onder de aandacht te brengen. 'Naast koplopers die open source gebruiken, zoals het Octrooicentrum, hebben we meer organisaties nodig die laten zien hoe je met open source en open standaarden je voordeel kan doen in een publieke organisatie', zegt Nauta.

Ambassadeur Gerritsen informeert vooral mede-overheden, zoals gemeentes en provincies, en het ict-bedrijfsleven over het gebruik van open source en open standaarden. Hij werd vorig jaar augustus door Heemskerk aangesteld. De functie voert hij twee dagen per maand uit. Gerritsen werd aangesteld nadat de aanstelling van Marco Pasteurs als ambassadeur e-factureren een succes bleek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-12T12:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.