Microsoft daagt startende ontwikkelaars uit

Award

Softwaremaker Microsoft schrijft een ontwikkelwedstrijd uit voor de deelnemers van BizSpark, dat ondernemers voorziet van gratis software. Startende softwareontwikkelaars moeten een video maken van maximaal twee minuten, waarin ze uitleggen wat hun oplossing is en waarom ze moeten winnen. De winnaar kan voor 2300 euro diensten afnemen bij een van de aangesloten incubators.

De Enterprise Challange is voor startende softwareontwikkelaars. Zij moeten een video van maximaal twee minuten maken om potentiële investeerders te overtuigen. De video's worden geplaatst op de website van het programma. Bezoekers kunnen op hun favoriete video stemmen. De twaalf ondernemers die de meeste stemmen krijgen op hun video mogen hun idee voor de vakjury presenteren. Dat doen ze tijdens de gebruikersdagen voor Microsoft-ontwikkelaars, de Devdays. Dit evenement vindt plaats op 30 en 31 maart 2010.

De winnende ondernemer kan bij een van de aangesloten incubators voor 2300 euro aan diensten afnemen. 'De behoefte van startende ondernemers varieert nogal', zegt partner program manager Mark Voermans. 'De winnaar gaat met de incubator uit de regio om tafel zitten en kijkt waar de ondernemer behoefte aan heeft. Dat kan een deal met een account zijn of een presentatietraining of het schrijven van een businessplan.'

BizSpark

Het programma BizSpark is bedoeld voor startende ondernemers in de technologiesector. Nederlandse ondernemers kunnen zich sinds november inschrijven voor het programma. De voorwaarde is dat ze niet langer dan drie jaar bestaan en dat ze een omzet hebben van omgerekend minder dan een miljoen euro. Ondernemers hoeven dan drie jaar lang niet te betalen voor Microsoft-licenties. Als het programma na drie jaar afloopt, moeten de deelnemers honderd euro betalen. Ook betalen ze daarna de volledige prijs voor de software. Mocht de onderneming failliet gaan, dan hoeft niet te worden betaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Softwaremaker Microsoft schrijft een ontwikkelwedstrijd uit voor de deelnemers van BizSpark, dat ondernemers voorziet van gratis software.

Beetje zichzelf respecterende software-ontwikkelaars, doet niet zo moeilijk en voorziet zichzelf van een GRATIS (open source) platform, operating system en development tools vanaf internet, free of charge, no strings attached. Het bijbehorenden lesmateriaal is veelal gratis te downloaden vanaf Youtube, of websites.

Waarom zou je je nog willen uitsloven in een wedstrijd om om 2300 euro gratis software te krijgen, als je voor nope kunt beginnen?

Wat moet ik doen om zich ischrijven?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-01T13:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.