Amita ontwerpt bomdatabank voor Europol

Europol heeft de Canadese automatiseerder Amita geselecteerd voor het leveren van een gegevenssysteem over bommen. De opdracht heeft een waarde van 540.000 euro. De databank wordt gebruikt voor opslag en uitwisseling van informatie en inlichtingen over explosieven. Naast Europol kunnen de EU-lidstaten het systeem raadplegen. Anita draagt tevens zorg voor het geven van advies over de integratie met de it-infrastructuur van Europol, de opleidingen en het onderhoud.

Amita is een bedrijf dat it-oplossingen aandraagt voor (maatschappelijke) beveiligingsvraagstukken en crisissituaties. Voor de vierjarige order van Europol levert de Canadese firma een databanksysteem, licenties, advies, onderhoud, bijstand en opleiding, met inbegrip van de implementatie op basis van een bestaand product, integratie van het systeem in de systeemstructuur van Europol, en de invoering en inwerkingstelling ervan. Amita won de aanbesteding van vier andere mededingers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-04T13:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.