Managed hosting door True

Logica niet in beroep tegen gunning Galileo

 

Ict-dienstverlener Logica gaat niet in beroep tegen de gunning van een opdracht voor het Europse project voor navigatiesatellieten Galileo aan concurrent ThalesAleniaSpace. De Brits-Nederlandse dienstverlener overwoog om beroep aan te tekenen toen die opdracht met een waarde van 85 miljoen euro werd gegund aan de concurrent. De Europese Commissie stelt in een toelichting dat ThalesAleniaSpace door zijn eerdere betrokkenheid bij Europese ruimtevaartprogramma's meer kennis van zaken heeft. Logica legt zich daarbij neer.

Logica en de Frans-Italiaanse concurrent waren als laatste twee bedrijven in de race voor het hoofdaannemerschap van het systeemsupport-segment. Die opdracht omvat het adviseren, ontwikkelen, testen en in de lucht houden van de software achter de Galileo-satellieten. Het is één van de zes onderdelen van een reeks aanbestedingen voor de ontwikkeling, lancering en het onderhoud van Europese navigatiesatellieten.

Logica is na het mislopen van het hoofdaannemerschap nog in de race om onderaannemer te worden voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van beveiligingssoftware, algoritmes en het beveiligingssysteem dat de satellieten op veilige afstand van elkaar houdt.

Galileo

Galileo is de Europese tegenhanger van het Amerikaanse gps-systeem. In totaal moeten ruim dertig satellieten de lucht in gaan. Het project is met 3 miljard euro de grootste Europese aankoop van technologie ooit. In de testfase, waarin al een aantal satellieten is gelanceerd, ontving Logica orders van in totaal zeventig miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3229978). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Gewoon berichtgeving over Logica. Niet negatief niet positief, zoals ik niet anders verwacht. Mogelijk dat andere mensen hier anders over denken....

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×