Vodafone organiseert ontwikkelwedstrijd

Telecomaanbieder Vodafone organiseert een wedstrijd voor ontwikkelaars van mobiele applicaties. Onder de naam App Star vindt de competitie plaats in acht landen, waaronder Nederland. De Nederlandse voorronde eindigt op 31 maart 2010 en heeft prijzen van tienduizend tot 25.000 euro. Lokale winnaars nemen vervolgens deel aan de internationale finale, waar ze kans maken op prijzen van 25.000 tot 75.000 euro.

Met de App Star-competitie wil Vodafone ontwikkelaars stimuleren om leuke mobiele toepassingen te bouwen, vertelt pr-manager Geeke van der Sluis van Vodafone. Het telecombedrijf heeft geen specifieke toepassingen in gedachten.

'We hopen juist op de creativiteit van de deelnemers', aldus de voorlichtster. Op een speciale website geeft de onderneming meer uitleg over de wedstrijd en over de technische vereisten. Er staat zelfs een kleine handleiding voor het maken van de mobiele toepassingen.

App store

Deelnemers plaatsen de door hen ontwikkelde applicaties in de app store van Vodafone. Alle inzendingen komen dus in de toepassingenwinkel en niet alleen de winnende applicaties. De toepassingen zijn opgebouwd uit algemene codes als html, css en Javascript en kunnen als gecomprimeerd bestand vanuit de app store op mobiele telefoons worden gedownload om te installeren.

Vodafone heeft sinds enkele maanden zijn interactieve mobiele toepassingen ondergebracht in het marketingconcept 360. De competitie maakt volgens de voorlichtster hiervan deel uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een ontwikkelwedstrijd... Dat noemen we tegenwoordig toch crowdsourcing?

Wel eens gehoord van Apple App Store? Genoeg applicaties lijkt mij....

Gek heh, Vodafone heeft in haar logge centraal gestuurde organisatie geen creatievelingen meer, dus ja hoe ga je dan innoveren; juist je reserveert 200K (prijzengeld en marketing van de wedstrijd) en gaat ervan uit/hoopt dat er wel mensen buiten je bedrijf zijn die iets succesvols insturen, en die niet artikel 5.9 hebben gelezen....

5.9 You grant us and our agents a non-exclusive, worldwide, royalty-free licence to use, reproduce, make available and distribute your application for the purposes of advertising, distributing and or promoting and or otherwise performing the services set out in these Terms.

@du huh: Wat is je probleem nu eigenlijk? Als een organisatie z'n zwakkere punten herkent en daar op zo'n manier iets aan probeert te doen, dan is dat toch prima? IT-ers zijn intelligente mensen, kunnen ook gewoon de voorwaarden lezen en het is niet verplicht om mee te doen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-28T10:39:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.