Managed hosting door True

Vaccinatietool beschermt tegen cloud bugs

 

Als we een groep Zwitserse onderzoekers moeten geloven, dan hoeven cloud-applicaties voortaan niet een tweede keer op dezelfde manier vast te lopen. De onderzoeksgroep van het Dependable Systems Lab van de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne ontwikkelde eerder al een programmeertool die software voorziet van deadlock-immuniteit. Dat is de vaardigheid om zodanig te leren van vastlopers, dat software toekomstige crashes kan verhinderen.

Sinds december bestaat echter ook een versie van opensourcegereedschap Dimmunix voor software die draait op een verzameling genetwerkte computers. Zo'n computernetwerk deelt 'antilichamen' met elkaar, om als geheel immuniteit te verwerven.

Volgens de onderzoekers crashen programma's die zijn voorzien van deadlock-immuniteit minder en minder, doordat ze leren van hun fouten. De onderzoekers zeggen dat ze Dimmunix succesvol hebben getest voor allerlei systemen. De extra belasting die de deadlock-immuniteit vormt voor de algemene prestaties is volgens hen heel bescheiden.

Dimminux is beschikbaar voor Java en C++ en beschikbaar onder een opensourcelicentie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3236518). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

An great idea very mere, but wonderfull !!I will go use !I'm a computer scientist junior and I like so much read this type to text !! Very good !!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×