Test Value is terug in de schoot van KZA

In 2007 splitste Test Value zich af van kwaliteitsspecialist KZA. Nu, drie jaar later, fuseren beide bedrijven weer en gaan ze verder onder de naam KZA. De nieuwe organisatie voor test- en kwaliteitsmanagement staat onder leiding van Aldo Veenstra, die via een management buy-in een minderheidsaandeel krijgt. De meerderheid van de aandelen blijft in handen van holdingmaatschappij Total Specific Solutions (TSS).

Bij KZA werken 175 mensen, waarvan een vijftigtal van Test Value vandaan komen. Beide organisaties zaten al in hetzelfde pand in Baarn. De naam Test Value blijft gehandhaafd als een van de drie aandachtsgebieden van het fusiebedrijf. Naast de operationele activiteiten van Test Value kent KZA nog Process Value voor interne procesverbeteringen en Align Value, de tak die zich bezighoudt met regie op ict en het aansluiten van ict op klantbehoeften.

Het uitgangspunt van TSS is dat de onderlinge werkmaatschappijen van elkaars kennis en kunde kunnen profiteren. 'Samen staan we sterk', is het idee erachter, benadrukte chief executive officer Gerrit Oosterhof in Computable. Dat de twee zusterbedrijven toch samensmelten tot één bedrijf komt omdat ze op testgebied steeds meer in elkaars vaarwater terechtkwamen. Door dan te fuseren ontstaat er bedrijf dat sterker staat op de testmarkt, is de gedachte erachter.

Test Value is een spinoff van KZA dat in 2007 door een aantal KZA-medewerkers werd opgericht. Het bedrijf richtte zich op operationele testactiviteiten, terwijl KZA op testgebied zich voortaan bezighield met tactisch-strategische zaken (testmanagement, inrichten testorganisatie), vertelt algemeen directeur Aldo Veenstra. 'Test Value groeide de afgelopen tijd flink. Bij KZA bleek in de praktijk dat er toch behoefte bleef bestaan aan uitvoerend testen. Dat hoort bij de kerncompetenties van een bedrijf dat 'quality assurance' in de ict aanbiedt.'

Vraag niet aan

Volgens Veenstra zoekt het 'nieuwe'  KZA naar personeel in de tak Test Value. 'We kunnen de vraag op dit terrein niet aan.' Ook er is veel vraag naar ondersteuning vanuit het regie-onderdeel Align Value. Het onderdeel Proces Value heeft het lastiger omdat de markt momenteel minder bezig is met interne prcoesverbeteringen maar de blik sterk naar buiten heeft gericht. 'Maar als de aantrekkende economie doorzet, verwacht ik op termijn een inhaalslag.'

Naar goed gebruik bij de TSS-werkmaatschappijen neemt het management een minderheidsaandeel in zijn bedrijf. Ook bij het nieuwe KZA is dat het geval. Momenteel vindt een herschikking van de aandelen plaats, waarbij Henk Wubs, de directeur van Test Value, zijn belang meeneemt. Wubs is benoemd tot operationeel directeur bij KZA. Veenstra, die sinds september vorig jaar directeur is bij KZA, koopt zich in en krijgt een minderheidsbelang. TSS blijft meerderheidsaandeelhouder. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij zijn ze weer samen zodat Testvalue de verliezen van KZA kan dekken.
En daarnaast heeft KZA als totaal helemaal geen 175 man daar werken. Na de eerste, de tweede en de aanstaande derde ontslagronde zijn er slechts 120 man over

Rinse,

Dat heb je goed gezien, KZA heeft inderdaad rond de 120 man/vrouw. En dan, zoals hierboven aangegeven staat, met die 50 van Test Value er bij kom je op rond de 170/175. En dat zou dan het geval zijn "na" de aanstaande ontslagronde.

Welke ontslagronde, ik bedoel: hoe komen Rinse en Mark erbij dat er een ontslagronde aanstaande is?

De derde ontslagronde is een feit!

Klopt!
Het mismanagement van Lex Dekker heeft 18 nieuwe slachtoffers geëist. Komt niet meer goed met deze club.

Iets minder mag ook wel !
Je gaat een kreupel paard toch ook niet natrappen?

Is ene heer Veenstra sinds 1/1/2010 niet algemeen directeur van KZA?? En onder wie is de KZA in de jaren voordien ook al weer gegroeid?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-05T09:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.