77 Scholen strijden om NK RoboCup Junior

77 schoolteams uit het basis- en voortgezet onderwijs nemen het zaterdag 29 mei tegen elkaar op tijdens de Nederlandse Kampioenschappen RoboCup Junior. De winnaars van het Nederlandse kampioenschap kwalificeren zich voor het Wereldkampioenschap in Istanbul. Doel is de interesse in techniek te bevorderen door middel van internationale samenwerking.

De competitie met zelfgemaakte robotjes vindt plaats in science center NEMO in Amsterdam. De organisatie van de wedstrijd is in handen van RoboCup Junior Nederland, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), science center NEMO, de TU Delft, het Bètapartners netwerk en IBM.

De schoolteams ontwerpen, bouwen en programmeren hun robot zelf, geholpen door Lego Mindstorms of andere bouwpakketten. Ze kunnen deelnemen in drie wedstrijdcategorieën: voetbal, dans of rescue. RoboCup Junior is opgedeeld in drie niveaus en daarom geschikt voor leerlingen van 9 tot 19 jaar. De winnaars van het Nederlandse kampioenschap kwalificeren zich voor het Wereldkampioenschap in Istanbul, dat in juli 2011 plaatsvindt.

Robotdag

Tijdens RoboCup Junior staan robots de hele dag centraal in NEMO. Naast de wedstrijden zijn er verschillende demonstraties. De UvA laat robothondjes tegen elkaar voetballen, RoboPal vertoont danspatronen met een robot en TNO komt langs met een defensierobot

RoboCup is een internationaal initiatief dat in meer dan twintig landen wordt gespeeld. De RoboCup-organisatie werkt samen met verschillende universiteiten in de wereld. Het doel is om de interesse in techniek te bevorderen door middel van internationale samenwerking. RoboCup Junior Nederland is een non-profit organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-28T09:59:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.