Gnome-conferentie komt naar Nederland

Extra aandacht voor overheidswerkplekken

Dit artikel delen:

Guadec, de jaarlijkse internationale conferentie voor gebruikers en ontwikkelaars van de open source desktopomgeving Gnome, vindt dit jaar plaats in Den Haag. Dit jaar is op de Gnome Users And Developers European Conference extra aandacht voor overheidswerkplekken.

Op de 'Gnome Open Desktop Day' komen Spaanse ambtenaren, ontwikkelaars en opensourceleveranciers aan het woord. 'In Spanje zijn ze heel ver met de inzet van open source bij de overheid', vertelt organisator Sanne te Meerman. 'De regio Extremadura heeft sinds de start van het project zijn eigen Linuxdistrubutie. In navolging daarvan heeft ook de regio Andalusië een eigen distributie, die onder meer draait op ruim een half miljoen desktops in het openbaar onderwijs.'

'Behalve de mogelijkheid om technisch-inhoudelijke vragen te stellen over bijvoorbeeld applicatie-integratie, is er veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te discussiëren over de mogelijkheden en uitdagingen van open source op de desktop', aldus de organisator.

Open.Amsterdam

Voormalig programma-manager van Open.Amsterdam Stephan Wildeboer vertelt daarnaast over het gebruik van open source door Nederlandse overheden. De adviseur van Verdonck, Klooster & Associates werkt momenteel voor programmabureau Nederland Open in Verbinding (NOiV) aan een meetlat waarmee overheden kunnen vaststellen hoe interoperabel en leveranciersonafhankelijk ze zijn.

Gnome

Gnome is een open source desktopomgeving en ontwikkelplatform voor besturingssystemen die tot de Unix-familie behoren, zoals GNU/Linux en BSD.

Guadec staat voor Gnome Users And Developers European Conference. Het is de 11e keer dat de conferentie georganiseerd wordt in Europa. Voor Nederland is het een primeur. Guadec vond eerder onder meer plaats in Parijs, Kopenhagen, Birmingham, Istanboel en Sevilla. Meer informatie en het programma van Guadec en de extra events is te vinden op de website http://www.guadec.org/. Inschrijven kan ook via deze site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-29T11:17:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.