Peopleware lijft Vicksburg in

Peopleware Group neemt de Rotterdamse detacheerder Vicksburg over. De acquisitie wordt met ingang van 1 juli 2010 geëffectueerd. De systeemintegrator uit Leiden had een tekort aan detacheringspersoneel en vult dit met deze aankoop aan. Bij Vicksburg werken twintig mensen. Met de overname haalt Peopleware expertise binnen op het gebied van .NET, SQL en Oracle.

Volgens Peopleware (170 medewerkers) is het beheer op afstand, dat het onderdeel Peopleware ICT Solutions uitvoert vanuit een servicecentrum in Badhoevedorp zo succesvol dat er een krapte ontstond in de detacheringspool. 'Het afgelopen jaar hebben we een verschuiving gezien van eigen medewerkers naar het Shared IT Center. Om dit gat te dichten moet je kwalitatief goede medewerkers aantrekken. Dit kunnen we realiseren door de overname van Vicksburg', aldus Mark van Liempt, directeur PeopleWare.

Oprichter/directeur Hans Herwig van Vicksburg stelt dat er door de overname schaalvoordelen voor zijn bedrijf kunnen worden behaald. Tevens is er een beter toekomstperspectief voor de medewerkers, aldus Herwig. Hij blijft de komende jaren leiding geven aan het onderdeel Vicksburg binnen Peopleware Group. Op termijn zal Vicksburg verhuizen naar de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Daar is ook het bedrijfsonderdeel Icento (infrastructuurprojecten) van Peopleware gehuisvest.

Cola

Vicksburg heeft in de ruim tien jaar van zijn bestaan een diverse groep klanten bediend. In 2004 nam het van RDC Datacentrum de afdeling systeemontwikkeling over. Hans Herwig sprak toen de ambitie uit om in 2010 locaties te hebben in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle. Dat is niet gelukt.

Herwig startte in 1998 zijn eigen detacheringsbedrijf nadat zijn werkgever Rijnhaven was opgeslokt door Syntegra. Op zoek naar een naam voor zijn bedrijf dacht hij in eerste instantie aan iets met Data Systems. Maar daar bleek het register van de Kamer van Koophandel al vol mee te staan. Na een reis in de Verenigde Staten viel het kwartje. "Ik bezocht het Coca Cola-museum in Vicksburg. Daar las ik dat in deze plaats Coca Cola voor het eerst werd gebotteld. Het leek me leuk om deze gebeurtenis door te trekken naar mijn eigen, nieuwe bedrijf, dat ict zou gaan 'bottelen'. Zo is de naam Vicksburg IT Power Providers ontstaan', vertelde hij aan Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-30T11:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.