Nederlands Hippo opent vestiging in Canada

De Amsterdamse opensourceleverancier Hippo heeft een kantoor in Montreal geopend. De onderneming kiest voor Canada omdat de markt voor opensourceproducten daar snel groeit. Twee jaar geleden opende Hippo al een vestiging in het Amerikaanse San Francisco en heeft daar naar eigen zeggen sindsdien geprofiteerd van de groeimogelijkheden.

Vanuit Montreal hoopt het bedrijf meer klanten uit Canada en uit de oostelijke staten van de VS aan te trekken en te bedienen. Volgens commercieel directeur Jeroen Verberg heeft de toewijding van de grote groep ontwikkelaars aan de open source software van Hippo bijgedragen aan de keuze om een nieuwe vestiging te beginnen.

Begin 2008 verwierf Hippo een eigen kantoor in San Francisco door de overname van de Amerikaanse branchegenoot BlueSunrise. Sindsdien heeft het bedrijf al verscheidene klanten verworven, zoals modemerk Dolce & Gabanna. In totaal werken bij Hippo meer dan zestig mensen.

Rijksoverheid.nl

Hippo levert software voor enterprise content management en webportals en gebruikt daarvoor open bronnen. De onderneming verwierf in Nederland onder meer bekendheid door het project Rijksoverheid.nl, de nieuwe rijkswebsite. Het project is door Computable genomineerd voor de award ICT-project bij de Overheid 2010.

De keuze voor een open source cms-product wekte wrevel bij sommige ict-marktpartijen, doordat het coördinerende ministerie van Algemene Zaken voor de opdracht geen aanbesteding had uitgeschreven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-17T08:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.