Softwarebedrijven krijgen gratis usability-test

Usability advies- en ontwerpbedrijf Stroomt geeft samen met technisch schrijfbureau L&L gedurende drie dagen gratis advies over de gebruikersvriendelijkheid van (web-)applicaties. Tijdens die usability-dagen kunnen softwarebedrijven hun (web-)applicatie laten testen en zo een indruk krijgen van de gebruiksvriendelijkheid van hun product.

Tijdens een korte usability-test observeren specialisten van beide bedrijven ongezien twee testgebruikers. Deelnemende softwarebedrijven worden uitgenodigd in de observatieruimte om te ervaren hoe de testgebruikers omgaan met de applicatie.

De testgebruikers voeren een aantal cases uit met de applicatie en de bijbehorende documentatie. Zo kunnen L&L en Stroomt de gebruikerservaring beoordelen. Het resultaat van de test is een globaal eindrapport met conclusies en daarop gebaseerde adviezen. Bij de test is een vervolgafspraak inbegrepen voor het bespreken van het rapport en de eventuele aanbevelingen. Er staan drie van dit soort 'usability-dagen' in het kantoor van L&L in Veenendaal op de planning: op 4 april, 2 mei en 6 juni.

Ervaring belangrijker dan functies

Beide bedrijven organiseren de dagen omdat softwarebedrijven volgens hen liever de nadruk leggen op de grote hoeveelheid functies die hun producten bieden. Ten onrechte, want de gebruikerservaring heeft veel meer invloed op het succes van een applicatie.

L&L en Stroomt richten zich allebei op het optimaliseren van de gebruikerservaring. Waar L&L gebruiksvriendelijke documentatie en trainingen ontwerpt, helpt Stroomt in de ontwerpfase van software bij het optimaliseren van de gebruikerservaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-03T11:24:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.