Middelbare scholieren strijden om Beverbeker

Ruim tweehonderd middelbare scholieren strijden dit weekend om een eerste plaats is de Beverwedstrijd. Aan deze landelijke wedstrijd doen middelbare scholieren mee met interesse in wiskunde en informatica. Gastheer van de finale komende zaterdag 5 februari 2011 is de afdeling Informatica van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Er is geen voorkennis vereist. De wedstrijd gaat over informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. De bedoeling is om leerlingen te laten ontdekken of ze talent hebben voor informatica en meteen een idee te geven wat informatica inhoudt.

De eerste ronde van de wedstrijd vond plaats via internet in november 2010. Aan de voorrondes van de vierde editie van de Beverwedstrijd deden meer dan tienduizend scholieren mee, waaronder ruim vierduizend meisjes. De deelnemers zijn verdeeld in drie verschillende leeftijdscategorieën (klas 1-2, 3 -4 en 5-6).

Tekort aan ICT`ers

De finale van de Beverwedstrijd is bij de afdeling Informatica van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met het gastheerschap wil de VU aandacht vestigen op het boeiende vakgebied van de informatica. Er is een grote behoefte aan informaticastudenten. De ict-arbeidsmarkt luidde onlangs de noodklok over het tekort aan vakmensen in de informatica. Zo zijn er momenteel ruim vijftienduizend vacatures in deze sector.

De organisatie van de Beverwedstrijd is in handen van de Informatica Olympiade. Naast de Beverwedstrijd organiseert deze stichting de Informatica Olympiade en CodeCup.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De ict-arbeidsmarkt luidde onlangs de noodklok over het tekort aan vakmensen in de informatica. Zo zijn er momenteel ruim vijftienduizend vacatures in deze sector."

Correctie... de ict sector wil geen gebruik maken van de reeds aanwezige en zeer geschikte OUDERE vakmensen in deze branch.

En die 5000 vacatures?
Waar kan ik daar het bewijs van vinden? allemaal overzichtelijk onder 1 noemer op een overzichtelijke website?

als er werkelijk een tekort aan vakmensen in de ict is, waarom zit ik dan nu alweer thuis, ip.v. dat ik aan het werk blijf ??

Ondergetekende vind maar geen werk in de ict omdat ik gehandicapt ben. Ik ben namelijk 45+.
1,5 jaar werkloosheid en maar 3x uitgenodigd.
Bij voor-informeren klinkt men enthousiast, maar na opsturen van de cv is er altijd wel wat, terwijl het enige belangrijke verschil is dat men dan mijn leeftijd weet.
En dat was 30 jaar geleden, toen ik nog op school zat, ook al zo.
Dank je wel werkgevers en politiek nederland.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-04T15:05:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.