Red Hat neemt Netscape Enterprise Suite over

Linux-leverancier Red Hat heeft een overeenkomst gesloten met America Online voor de overname van enkele Netscape-onderdelen. Het gaat om de Netscape Enterprise Suite die bestaat uit Netscape Directory Server en Netscape Certificate Management System.

Red Hat gaat beide oplossingen in de komende zes tot twaalf maanden opnemen in zijn Open Source Architecture. Klanten beschikken dan over meer mogelijkheden voor het beveiligen en beheren van hun systemen, en ze kunnen de productiviteit van hun medewerkers verhogen doordat deze technologieën geoptimaliseerd zullen worden voor open sourec-apparatuur en -toepassingen, zo stelt Red Hat
 
"Wij richten ons op de ontwikkeling van een veilige automatiseringsomgeving binnen bedrijven", zegt Dirk-Peter van Leeuwen, regionaal manager Benelux van Red Hat. "Met de Netscape Directory Server en het Netscape Certificate Management System bieden we volop integratiemogelijkheden voor netwerkbrede computing-diensten. Door deze aankoop komt er een krachtig Open Source-alternatief op de markt voor traditionele 'Closed Source' Windows-, Novell- en Sun-omgevingen."
 
Netscape Directory Server is een ldap-server, die uitgebreide beheermogelijkheden biedt door het centraliseren van applicatie-instellingen, gebruikersprofielen, groepsdata, beleidsregels en toegangscontrole in een netwerkgebaseerd register. Directory Server vereenvoudigt het gebruikersbeheer door het terugdringen van dataredundantie. De netwerkbeheerder is bovendien in staat om beleidsregels en toegangscontrole-informatie op te slaan in de directory, die zo dienstdoet als enkelvoudige authenticatiebron. Dat moet de beveiliging verbeteren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eindelijk een volwaardig alternatief voor het Novell Identity Management. Ben erg benieuwd of onze 'open source' minded overheid deze ontwikkeling gaat omarmen zoals zij ook andere open source alternatieven omarmt. Verder is het natuurlijk bijzonder interessant om te gaan zien welke stappen de leveranciers van 'closed source' enterprise omgevingen op het Linux platform gaan nemen om deze uitholling van hun inkomstenbron te tackelen.

Het is oude wijn in nieuwe zakken ! Het is maar de vraag of de open source gemeenschap verder gaat ontwikkelen aan het product gezien OpenLDAP natuurlijk al een tijdje aanwezig is en de ontwikkelingen op dat gebied niet echt rap gaan. Maar goed we zullen het zien.

Trouwens IDentity Management omvat meer dan alleen maar een LDAP server waar je op kan authenticeren ....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-04T13:26:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.