Xerox deelt productontwikkeling via internet

Printerleverancier en documentdienstverlener Xerox geeft via internet toegang tot plannen en gegevens over de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Het initatief heeft de naam Open Xerox meegekregen. De leverancier hoopt zo gebruikers in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van nieuwe producten te betrekken. Dat moet zorgen voor apparatuur, software en diensten die beter aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker.

Via het virtuele laboratorium kunnen gebruikers testen uitvoeren met proefproducten en direct commentaar leveren aan wetenschappers en ontwikkelaars die werken voor de ontwikkel- en onderzoekstak van Xerox.

Open Xerox is opgericht door onderzoekers van Xerox Research Centre Europe en Xerox Research Center Webster en biedt ook toegang tot projecten die ontwikkeld zijn door r&d-bedrijf (research en development, red.) Palo Alto Research Center.

Gebruikers kunnen applicaties uitproberen en zich opgeven voor toegang tot extra applicaties, het draaien van diensten en het testen van integratiemogelijkheden met applicaties van derden.

Partners

Ook partners kunnen via het virtuele lab tests uitvoeren met producten die in ontwikkeling zijn.

De beschikbaarheid van de website past in de trend dat leveranciers hun gebruikers in een steeds vroeger stadium betrekken bij productontwikkeling. Als gevolg van die feedback moeten nieuwe producten nog beter aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-17T16:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.