Red Hat nadert omzet van miljard dollar

Dit artikel delen:

Red Hat, leverancier van opensource-oplossingen, heeft in 2010 goede zaken gedaan. De omzet steeg met 22 procent naar 909,3 miljoen dollar (ongeveer 650 miljoen euro). In 2011 wil Red Hat de eerste opensourceleverancier worden met meer dan één miljard dollar omzet, aldus directeur Jim Whitehurst.

Red Hat maakte zijn bedrijfsresultaten bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers over het gebroken boekjaar 2010. Dat eindigde in februari 2011. Voor deze periode komt de omzet uit op 909,3 miljoen dollar. Dat is een stijging van 22 procent ten opzichte van boekjaar 2009. De omzet uit abonnementen beliep 773,4 miljoen dollar, wat 21 procent meer is dan in de voorafgaande periode.

De totale omzet in het vierde kwartaal (tot en met februari 2011) bedroeg 244,8 miljoen dollar, een toename van 25 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet afkomstig uit licentieabonnementen bedroeg 209,3 miljoen dollar, 24 procent meer dan een jaar eerder.

Middleware

Met deze cijfers is Red Hat op weg het eerste opensourceleverancier te worden die volgend jaar de mijlpaal van een miljard dollar aan omzet behaalt, aldus Jim Whitehurst. Dat wordt volgens de topman mogelijk gemaakt door een sterke vraag van klanten die hun datacentra moderniseren en hun infrastructuur voorbereiden op cloud computing. Red Hat speelt daarop in met een aanbod van platform-, virtualisatie- en middleware-producten, aldus Whitehurst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-28T15:03:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.