SaaS-conferentie komt naar Amsterdam

6 t/m 10 juni DjangoCon Europe 2011, Amsterdam

Meer dan 200 ontwikkelaars van over de hele wereld komen van 6 t/m 10 juni samen in Pakhuis de Zwijger om drie dagen lang presentaties over Django bij te wonen. Django is open source software voor de ontwikkeling van webapplicaties. Django wordt onder meer gebruikt door Google, NASA, en het Nederlandse Layar.

Django is gemaakt in de programmeertaal Python, een objectgeoriënteerde programmeertaal die in 1991 door Guido van Rossum werd ontwikkeld. Hij noemde de programmeertaal naar zijn favoriete comedy Monty Python's Flying Circus. Python wordt gedistribueerd onder een open source licentie. Iedereen kan Python daardoor gratis gebruiken, zelfs als hij of zij er commerciële producten mee bouwt.

DjangoCon is een conferentie voor softwareontwikkelaars die Django gebruiken. Het doel is informatie te delen over de laatste ontwikkelingen rondom Django en na te denken over het internet van morgen. De conferentie vindt dit jaar plaats in Amsterdam en is georganiseerd door een groep Nederlandse vrijwilligers. Meer dan 200 ontwikkelaars van over de hele wereld zullen samenkomen in Pakhuis de Zwijger om drie dagen lang presentaties bij te wonen.

Veldbedden

Tot de Djangoprofessionals die een presentatie zullen verzorgen behoren onder meer werknemers van Mozilla, de maker van Firefox en Convore. Dat laatste is een soort Twitter met de nadruk op realtime discussies.

De laatste twee dagen van de conferentie vinden plaats in De Waag. Tijdens deze dagen zullen de ontwikkelaars met elkaar verder werken aan Django zelf. De Waag is 48 uur open, zodat de ontwikkelaars dag en nacht kunnen doorwerken. Er staan veldbedden klaar, volgens de organisatoren 'voor de nodige rustmomenten tussendoor'.

De stad Amsterdam biedt deelnemers aan de conferentie een tegoedbon voor een gratis fiets gedurende de duur van de conferentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-03T10:58:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.