Zelfontworpen robot serveert TU Delft studenten

Zestig teams bestaande uit eerstejaarsstudenten Werktuigbouwkunde van de TU Delft, nemen het op woensdag 15 juni 2011 tegen elkaar op in de finale van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd. Dit jaar bouwen de studenten een robot die met water gevulde glazen op een dienblad naar een statafel aan het eind van een parcours brengt. De robot die het snelst het parcours aflegt en waar de glazen vol blijven wint.

Naast de prijzen voor de beste prestaties, zijn er prijzen te winnen in de categorie ‘technisch best uitgevoerde ontwerp', de zogenaamde constructeurprijs. Een technische jury beoordeelt daartoe de Robokelner op basis van uiterlijk, prestaties, technische details en onderbouwing van de keuzes die de studenten bij het ontwerp gemaakt hebben. Eén team gaat door naar de landelijke CCM Waiter on Wheels Mechatronics Contest 2011, die op donderdag 16 juni 2011 wordt gehouden in Eindhoven

Ontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstrijd is voor eerstejaarsstudenten Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en maakt deel uit van het reguliere onderwijsprogramma. Naast studiepunten kunnen de studenten met hun Robokelner geldprijzen verdienen die gesponsord worden door het bedrijfsleven.

Het ontwerpproject vindt dit jaar al voor de vijftiende keer plaats. De afgelopen jaren bouwden studenten onder meer een op lucht aangedreven step ‘airped', een ‘gekkomaat' die studenten voor een dag tot spiderman maakte, een ‘strafschoprobot' die het opnam tegen oud-voetballer John de Wolf en een mechanische dartswerper die het talent van Raymond van Barneveld uitdaagde.

De ontwerpwedstrijd wordt georganiseerd door de studie Werktuigbouwkunde in samenwerking met Gezelschap Leeghwater, de studievereniging van Werktuigbouwkunde. Dit Gezelschap nam ooit het initiatief tot de wedstrijd, als aanvulling op het onderwijsprogramma. Meedoen aan de ontwerpwedstrijd werd onderdeel van het reguliere eerstejaars ontwerponderwijs, nadat was bewezen dat het voor de studenten een enthousiasmerende oefening is in het vertalen van een technisch concept naar de praktijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-10T11:15:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.