Cloud9 IDE incasseert miljoeneninvestering

Dollars

Het Nederlandse commerciële software-ontwikkelingsplatform Cloud9 IDE krijgt van investeringsmaatschappij Accel Partners en softwarebedrijf Atlassian Software 5,5 miljoen dollar voor de verdere ontwikkeling van cloudoplossingen voor web en mobiel. Met de kapitaalinjectie kan Cloud9 verscheidene programmeertalen en cloud- en mobiele platforms sneller ondersteunen.

Cloud9 IDE stelt software-ontwikkelaars in staat om met een paar eenvoudige handelingen een nieuw project op te zetten en deze te bewaren achter een url. Met een IDE (integrated development environment) in de browser kunnen ontwikkelaars hun code delen en samenwerken met collega's over de hele wereld, zonder dat ze iets hoeven te installeren op hun eigen computer. Meer dan dertigduizend softwareontwikkelaars wereldwijd maken inmiddels al gebruik van Cloud9 IDE. 'Cloud 9' is een Engelse uitdrukking die verwijst naar een staat van gelukzaligheid.

Google Docs-achtig

Web- en mobiele applicaties zijn een sterk groeiend segment binnen de sector softwareontwikkeling. Het is goed voor een wereldwijde omzet van 8 miljard dollar in 2010. Cloud9 gaat de miljoenen gebruiken voor uitbreiding van de samenwerkingstools. Zo wordt er ‘language analysis' toegevoegd, wordt er een Google Docs-achtige samenwerking binnen de applicatie ondersteund en worden verschillende clouddiensten en programmeertalen geïntegreerd.

Cloud 9 IDE heeft een kantoor in Amsterdam. Met oog op de investering zal het ontwikkelbedrijf nu een hoofdkantoor openen in het Amerikaanse San Francisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-22T09:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.