Hardenberg vervangt Smartsite door Typo3

Dit artikel delen:

De gemeente Hardenberg heeft een aantal nieuwe websites in gebruik genomen, gebaseerd op het open source contentemanagementsysteem (cms) Typo3. Het betreft de gemeentewebsite en het intranet en de websites voor de gemeenteraad, de brandweer en het Hardenbergs Archief. Het oude webplatform, gebouwd met het Smartsite-cms van Seneca, kon niet meer goed overweg met nieuwe browsers en de overheidswebrichtlijnen voor toegankelijkheid. De Dordtse internetdienstverlener Alternet hielp de gemeente met de invoering en de migratie. Alle sites zijn via dezelfde beheeromgeving te onderhouden.

Typo3 is een oorspronkelijk Deens cms dat in Nederland onder andere door een aantal gemeentes is omarmd. Typo3gem is de gemeentelijke gebruikersvereniging. Recent stapte de gemeente Emmen ook over naar dit cms. Volgens de gemeente Hardenberg kon door het toepassen van de TYPO3 Gemeentekit - een specifieke TYPO3-distributie - in een relatief kort tijdsbestek een gemeentelijke website worden opgeleverd. Deze toolbox bevat zo'n 80 procent van de meest gebruikte functionaliteit binnen een gemeentelijke website. Hierdoor hoeft een gemeente niet de volledige kosten te dragen voor de ontwikkeling van de functionaliteit.

Met de vernieuwde website zegt de gemeente te voldoen aan de strenge eisen rondom de Webrichtlijnen. Hiermee is de toegankelijkheid van de website voor burgers met een visuele handicap sterk verbeterd. Zo is er een voorleesfunctie voor blinden en is de site beschikbaar in verschillende lettergrootte voor slechtzienden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-01T08:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.