Compuware neemt Dynatrace Software over

Softwareleverancier Compuware neemt voor 256 miljoen dollar Dynatrace Software over, specialist in applicatie performance management (apm). Dynatrace levert de Purepath-softwareoplossingen waarmee organisaties hun applicatiebeschikbaarheid kunnen meten en optimaliseren, onder andere tijdens het uitrollen en testen van nieuwe softwareomgevingen.

Met de Dynatrace Purepath performance tools kunnen complete transacties binnen een applicatie worden weergegeven. Hiermee kan bijvoorbeeld een softwaretester een soa-gebaseerde applicatie monitoren. Dynatrace kan bij het uitrollen van een nieuwe softwareomgeving worden gebruikt vanaf de eerste ontwikkelingfase. De Purepath-software meet transacties van on-premise, cloud of hybride applicaties. In Nederland wordt de software van Dynatrace onder andere verkocht door Ictcorebiz uit Ede.

Compuware voegt de software van Dynatrace toe aan zijn portfolio dat bestaat uit tools voor softwarebeheer en applicatieontwikkeling. Dynatrace wordt dan gecombineerd met de Vantage- en Gomez-producten. Compuware kocht in 2009 voor 295 miljoen dollar Gomez, leverancier van beheersoftware voor het monitoren van webapplicaties.

Apm-software

Dynatrace haalde de laatste twaalf maanden een omzet van 26 miljoen dollar. In 2012 hoopt Compuware voor 35 tot 45 miljoen dollar aan Dynatrace-software te verkopen. Compuware zegt dat de wereldwijde markt voor application performance management-software goed is voor zes miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-07T11:22:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.