Managed hosting door True

Iceleads krijgt kapitaalinjectie van half miljoen

 

Iceleads heeft bij investeerder iMerge een half miljoen euro opgehaald. Iceleads is een pas opgericht bedrijf dat fabrikanten online helpt producten aan consumenten te verkopen. Nu gaan consumenten hiervoor vaak naar prijsvergelijkingswebsites, wat nadelig is voor de fabrikant. Met de investering wil Iceleads hun product verder ontwikkelen. De software wordt nu getest bij twee fabrikanten.

Iceleads werkt samen met Icecat, een Nederlandse firma die productdata verzameld. Inmiddels hebben zij een open database van meer dan twee miljoen producten van meer dan vijfduizend merken. Iceleads zorgt ervoor dat op de productpagina van een fabrikantensite, wederverkopers te zien zijn die het product in voorraad hebben in het land van de consument. De fabrikant krijgt op zijn beurt statistieken waarin de doorkliks en bestellingen staan.

Kroese

Joris Kroese is de directeur van de start-up. Iceleads draait op dit moment nog in pilot. Het bedrijf is in 2011 opgericht door Kroese Beheer en Icecat. Investeerder iMerge is een bedrijf van Martijn Hoogeveen en Bert van Gerwen. De ondernemers zijn begonnen met TakeitNow, een Nederlandse computerwebshop. iMerge investeert in internationale bedrijven en is uitgever van productinformatiedatabase Icecat, sportwebwinkel Futurumshop en webshopplatform Batavi.org.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4049622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×