PwC lanceert elektronische rapporteringstool voor Xbrl

Consultancybedrijf Pricewaterhousecoopers (PwC) komt met het rapporteringstool, 'ValueFinancials'. Daarmee kunnen bedrijven hun jaarekening voorbereiden op basis van Xbrl. Bij de tool hoort ook boekhoudkundige begeleiding.

Xbrl is een soort 'tag', vergelijkbaar met een barcode, die met een cijfer (bijvoorbeeld de omzet) of een tekst (bijvoorbeeld de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten) verbonden wordt. Door deze tags kunnen de financiële rapporten automatisch worden opgemaakt, wat het bedrijf veel tijd bespaart. Dankzij de controles die men kan inbouwen, vermindert bovendien de kans op fouten, zo stelt PwC. Financieel verantwoordelijken hebben dan ook meer tijd voor de analyse en vergelijking van de cijfers. De rapporten zijn ook sneller beschikbaar, wat dan weer de besluitvorming in de bedrijven moet bevorderen.
 
PwC is een van de oprichters van Xbrl International, een consortium met zo'n 250 leden dat de standaard verder ontwikkelt en promoot. PwC adviseert en helpt bedrijven zowel als de regelgevers om Xbrl te integreren in hun systemen. In 32 landen heeft men de standaard al ingevoerd. Xbrl wordt inmiddels al ondersteund door softwaretoepassingen van onder meer Microsoft, Software AG, Decision Soft, Fujitsu en Hitachi.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ook de software van IBS en Semansys ondersteut XBRL. Zij waren zelfs de eersten in Nederland en hebben samen met het CBS baanbrekend werk verricht, waardoor waterschappen hun cijfers al via XBRL aanleveren bij het CBS. Daarom mogen beide leveranciers niet in het lijstje ontbreken dat de Computable redacteur opsomt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-17T14:12:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.