Microsoft verlengt Linux-pact met Attachmate

Dit artikel delen:

Microsoft en Attachmate verlengen hun samenwerking op het gebied van Suse Linux voor vier jaar. De Windows-producent biedt verkoopondersteuning voor Suse Linux, dat Attachmate door de overname van Novell begin dit jaar in handen kreeg. Daarnaast beloven de twee samenwerking op het gebied van interoperabiliteit tussen hun besturingssystemen.

De samenwerking duurt tot 1 januari 2016. Microsoft investeert honderd miljoen dollar in de nieuwe Suse-divisie van Attachmate. Hiervoor geeft Attachmate ondersteuning aan Microsoft-klanten die naast Windows ook Suse Linux gebruiken. Wereldwijd zijn dat 725 klanten.

Microsoft en Novell sloten in november 2006 voor het eerst een samenwerkingsverband. Sindsdien is Microsoft Nederland de grootste wederverkoper van Novell in de Benelux. Ook Nederlandse ict-dienstverleners verkopen zowel Windows als Suse Linux, zoals Capgemini, Atos Origin, Getronics en Inter Access.

In 2010 viel de verkoop van Novell's Linux-software tegen. Novell haalde een omzet van 144,4 miljoen dollar met de verkoop van Linux Suse. Dat is minder dan de 149,2 miljoen dollar omzet in 2009. Novell moet flink concurreren met Linux-rivaal Red Hat.

Hyper-V en Red Hat

Attachmate zegt dat de verlengde samenwerking kansen biedt voor wederverkopers, technologie- en softwarepartners. Zo kan Suse goed worden toegepast in combinatie met de virtualisatiesoftwareoplossing Microsoft Hyper-V. Verder biedt de alliantie ook ondersteuning aan klanten die andere merken Linux-software gebruiken, zoals van Red Hat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

M$ heeft een reputatie van omarm en vermorzel, reden voor zorg?


@jan,
honderd miljoen dollar investeren is niet vermorzelen. Wanneer MS niet ge-investeerd had, was Suse wellicht eerder opgedoekt. Attachmate heeft Suse in een aparte entiteit ondergebracht, mensen van Novell in de USA ontslagen, en de activiteiten (ver weg van huis) naar Duitsland teruggeplaatst. Alle signalen van een sterfhuisconstructie voor Suse dus. Wellicht mogen we MS dankbaar zijn voor de investering aangezien dit de beste kans op overleving voor Suse binnen Attachmate is. Misschien dat Suse dan ook een kans maakt in de zware concurrentiestrijd met Ubuntu en RedHat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-26T11:43:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.