De simulatiegame kan worden behaald door een goede score te neer te zetten. Er wordt niet alleen gemeten hoe snel de chirurg-in-opleiding de ingreep verricht, maar ook hoe nauwkeurig dit wordt gedaan en of er geen fouten of onderbrekingen zijn in de virtuele operatie.
Het bedrijf Simendo uit Rotterdam bedacht de software en maakte daarnaast de apparaten die lijken op laproscopische gereedschappen en precies meten wat de arts ermee doet. Er is dus geen aparte simulatiecomputer nodig, maar gewoon een op Windows-draaiende pc met usb-poorten.
Reacties
Ik heb hier in het verleden ook mee getraind. Viel zwaar tegen. De instrumenten lijken niet eens op echte chirurgische gereedschap. De oefeningen waren ook veel te simpel. Geen aanrader en snel op uitgekeken. Tegenwoordig trainen we met een andere simulator, LAP-X van epona medical (made in Nederland!!), die is wel heel erg tof. Deze maakt gebruik van echte instrumenten en gaat ook door een echte incissiepunt naar binnen, zoals dat ook tijdens de echte operaties gebeurt. Verder was de software zeer uitgebreid! Een aanrader.