ICT gebruikt meeste Linux-servers

De Nederlandse ict-branche gebruikt de meeste Linux-servers. Van alle verkochte Linux-servers staat 44 procent bij it, telecom of utilities-bedrijven. Dat is beduidend meer dan de 12 procent van de nummer twee financiële en zakelijke dienstverlening. In het onderwijs is 11 procent van de Linux-servers terug te vinden. Dit blijkt uit onderzoek bij 550 locaties dat door onderzoeksbureau Computer Profile werd uitgevoerd.

Het onderzoek naar Linux-servers maakt onderdeel uit van een groter onderzoek naar open source software. Computer Profile onderzocht de penetratiegraad van de software, open source in de stack en het bedrijf keek naar de meeste gebruikte open source-applicaties. Deze bevindingen zijn terug te vinden in een aparte marktanalyse.

Achtergrondartikel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt me nogal voor de hand liggen. Linux word relatief veel in 'back-end' systemen gebruikt, en die staan meer bij ICT bedrijven dan 'in house' bij uiteindelijke eindgebruikers.

Het blijft jammer dat er geen duidelijkere cijfers zijn over gebruik van de verschillende systemen.

Windows cijfers zijn vaak 'vervormd' doordat de veelal gekoppelde licenties niet daadwerkelijk in gebruik hoeven te zijn

Voor Linux, BSD en overige open source software varianten is dan weer het punt dat ze zonder een verkoop kanaal te verkrijgen zijn (even los van hoe de ondersteuning geregeld is) en er niet een vorm van centrale FOSS registratie onder deze verschillende vormen bestaat.

Wel een aardige poging om een beeld van gebruik en verdeling proberen weer te geven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-17T14:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.