Microsoft introduceert BuildMyPinnedSite.com

Internet Explorer

Microsoft introduceert voor ontwikkelaars, die werken met de browser Internet Explorer 9, de website BuildMyPinnedSite.com. Deze IE9 pinning site voor Windows 7 maakt het mogelijk om websites aan een taakbalk toe te voegen. De meeste pc-gebruikers maken na het opstarten van een pc gebruik van een taakbalk om hun applicaties openen.

Op BuildMyPinnedSite.com staat een stappenplan om op een website eenvoudig en snel pinning mogelijk te maken. Het stappenplan bestaat uit zeven punten met codevoorbeelden en tools en gebruik van alle mogelijkheden van pinning. Door pinning vergroot een organisatie de toegankelijkheid van zijn website en krijgt het meetbaar meer bezoekers, aldus Microsoft. Bezoekers blijven dan langer op de site. Een aantal Nederlandse sites, waaronder Marktplaats, Tweakers, MSN, Hotmail, Hardware.info en Buienradar maakt al gebruik van deze functionaliteit.

Twitter en Facebook

Een andere mogelijkheid van pinning is notificeren. Door middel van het icoon in de taakbalk is het mogelijk om gebruikers op de hoogte te stellen dat zij een nieuwe statusupdate of een nieuw e-mailbericht hebben ontvangen. Dat laatste heeft Windows Live Hotmail toegepast. Aan de hand van het icoon in de startbalk, kan de gebruiker zien of er nieuwe e-mails binnen zijn gekomen. Verder kan ook op  BuildMyPinnedSite.com een Twitter- en Facebook-icoon worden toegevoegd. Hierdoor kan een gebruiker snel naar de sociale netwerkkanalen van deze website navigeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-29T13:59:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.