Testversie Visual Studio 11 is beschikbaar

Microsoft heeft voor ontwikkelaars de Visual Studio 11 Developer Preview vrijgegeven. Dit is een testversie van het ontwikkelingspakket waarmee developers Windows 8 Metro-style applicaties kunnen bouwen. Ontwikkelaars kunnen hierbij gebruikmaken van HTML5, JavaScript, C#, Visual Basic en C++.

Visual Studio 11 Developer Preview bestaat volgens Microsoft uit een aantal verbeteringen op het gebied van codeanalyse en het ontwikkelen van games. De testversie is nu beschikbaar.

Microsoft heeft verder een testversie van de ontwikkelingstaal .Net 4.5 vrijgegeven. Deze heeft nieuwe hulpmiddelen zoals asynchroon programmeren in C# en Visual Basic. Verder is er een preview van Team Foundation Service. Dat  is software waarmee ontwikkelaars samen aan een project kunnen werken en maakt gebruik van het Microsoft Azure-cloudplatform.

Er is ook een testversie van het webapplicatie framework ASP.Net MVC. Deze versie heeft nieuwe beheerfuncties voor het ontwikkelen van webapplicaties.

Tot slot is er een nieuwe Windows Azure SDK (software developer kit) 1.5-versie. Daarnaast introduceert Microsoft 'Windows Azure Toolkit for Windows 8' waarmee Metro-style applicaties kunnen worden ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-20T13:44:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.