UvA winnaar XML Holland Award 2004

De Sgml/XML Users Group Holland heeft de XML Holland Award 2004 toegekend aan de Universiteit van Amsterdam voor de website http://studiegids.uva.nl. De websites van ABN Amro, TU Delft en Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht kregen een eervolle vermelding.

De XML Holland Award wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij het uitdragen dan wel vernieuwend toepassen van XML en gerelateerde standaarden. Dit jaar is ervoor gekozen om de award toe te kennen aan een Nederlandse website waar XML 'onder de motorkap' op een innovatieve wijze werd toegepast.
 
"Met de XML Holland Award voor 'De beste door XML aangedreven website van Nederland' wil de SgmlXML Users Group die site in de schijnwerpers zetten die, naar het oordeel van een onafhankelijke jury, het afgelopen jaar op de meest aansprekende manier gebruik maakt van XML", aldus Jan Willem de Koning, voorzitter van de vereniging. "De kwaliteit, eenvoud en gebruikersgemak van de website voor zowel de interne redactie als de eindgebruikers, de studenten van de Universiteit van Amsterdam, maken deze site tot een goed voorbeeld van de innovatieve mogelijkheden van XML-technologie voor het onderhouden en publiceren van websites."
 
De award en eervolle vermeldingen zijn toegekend door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Prof. Dr. Theo Huibers van de Universiteit Twente. "De jury was positief verrast door de kwaliteit van de aangeleverde nominaties. De keuze is gevallen op een site die het publiceren vanuit XML-content in de praktijk brengt."
 
De winnende website is te vinden op http://studiegids.uva.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-17T13:57:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.