Lexmark vergroot ontwikkeltak Pallas Athena

Printerleverancier en documentdienstverlener Lexmark vergroot de ontwikkeltak van de overgenomen leverancier van bpm-software Pallas Athena. Dat vertelt oprichter en directeur van het overgenomen bedrijf uit Apeldoorn John Hoogland. 'Als gevolg van de overname zullen geen gedwongen ontslagen vallen. Integendeel, we gaan uitbreiden.' Het bedrijf werft ontwikkelaars om zijn software en de producten van Lexmark en diens softwaredochter Perceptive te integreren.

Hoogland mag uit concurrentieoverweging niet zeggen hoeveel ontwikkelaars er worden geworven. Hij benadrukt dat de Nederlandse en Duitse vestigingen belangrijke ontwikkelplaatsen blijven. In Nederland gaat het vooral om de ontwikkeling van zaaksysteem BPMone. In Duitsland betreft het merendeel de ontwikkeling van output managementsysteem ModusOne. Hoogland: 'Overlap in functies is op dat vlak ook niet erg. We komen op dit moment mensen tekort voor onze ambitieuze plannen.'

Pallas Athena is ondergebracht bij Lexmark-dochter Perceptive Software. Dat bedrijf wil de ontwikkelcapaciteit uitbreiden. Hoogland: 'De producten die we nu leveren houden we in stand en worden versneld doorontwikkeld.'

ING en UWV

Printerleverancier en documentdienstverlener Lexmark maakte 19 oktober 2011 bekend dat het voor ongeveer 36,3 miljoen euro Pallas Athena overneemt. Het bedrijf heeft onder andere UWV en ING op de klantenlijst staan. Bij Pallas Athena werken nu ongeveer 120 mensen.

Pallas Athena heeft zijn hoofdkantoor in Apeldoorn en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en het Caribische gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-26T16:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.