SCO zet rechtszaak tegen IBM kracht bij

De rechtszaak tussen IBM en SCO rond vermeende inbreuk op Unix-patenten is nog lang niet geslecht. Ondanks de penibele financiële situatie van laatstgenoemde probeert deze middels het uitbreiden van de klachten uiteindelijk 'boven Jan te komen'.

Het afgelopen kwartaal moest SCO genoegen nemen met een omzet van 48,8 miljoen dollar. Dit is een teruggang, met als gevolg dat het de onderneming het beschikbare kapital met 6,4 miljoen dollar zag afnemen. Ondanks deze teleurstellende cijfers blijft SCO inzetten op de rechtszaken tegen 'Unix-misbruikers' als IBM. De onderneming ziet namelijk een toenemende omzet in Unix-licenties. Veel van de beschikbare gelden gaan echter op aan de advocaten die nodig zijn bij de rechtspraak. "Zonder deze kosten hadden we een half miljoen dollar verdiend", aldus financieel directeur Bert Young.
 
SCO heeft inmiddels de aanklacht tegen IBM weer uitgebreid. Het stelt nu dat AIX for Power inbreuk maakt op de broncode-rechten van SCO. Net als bij eerdere claims worden geen inhoudelijke mededelingen gedaan. "We denken dat onze zaak zich goed ontwikkelt", meent ceo McBride, maar hij geeft wel toe dat de rechtszaak tegen Daimler-Chrysler goeddeels is verloren, terwijl het dispuut met Novell wellicht door de rechters niet verder wordt behandeld. Ondertussen liggen de rechtszaken tegen Red Hat en Autozone stil omdat de rechtbank de ontwikkelingen in de rechtszaak tegen IBM wil afwachten. Deze is op zijn beurt weer uitgesteld tot 1 november 2005. Dan gaat een jury zich over de zaak

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-23T11:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.