Brainshare

Suse ondersteunt OpenStack en Linux 3.1

Dit artikel delen:

Linux-leverancier Suse gaat zijn producten geschikt maken voor OpenStack, een open source-cloudplatform. OpenStack is opgericht door het Texaanse hostingbedrijf Rackspace en een alternatief voor cloudplatformen van Amazon, Red Hat en VMware. Verder ondersteunt Suse die nieuwste versie Linux 3.1.

Suse hoopt met de ondersteuning voor OpenStack meer klanten aan zich te binden die hun applicaties willen draaien op openplatformen. Dit zegt Ronald de Jong, verkoopdirecteur voor Suse EMEA. ‘Ontwikkelaars kunnen nu de Suse Cloud development preview uitproberen die werkt met Openstack versie 2011.3 (codenaam Diabolo). Deze oplossing werkt op Suse Linux Enterprise Server 11 SP1.(SLES). De preview ondersteunt Xen hypervisor en over een tijdje ook KVM, ESXi en Hyper-V hypervisors.'

Volgens De Jong moet het OpenStack-lidmaatmaatschap van Suse de concurrentiepositie van zijn bedrijf verstevigen tegenover Red Hat, dat een eigen cloudplatform heeft, genaamd Aeolus. ‘Daarnaast bieden we scherpere prijzen nu Red Hat de licentiekosten met tientallen procenten heeft verhoogd'.

Linux 3.1-release

De Jong zegt verder dat de nieuwste Suse Linux Enterprise Server 11 SP2 nu ook de nieuwe Linux 3-kernel ondersteunt. Recentelijk is Linux 3.1 aangekondigd met virtualisatiemogelijkheden en ondersteuning van het bestandssysteem Btrfs, dat door velen wordt beschouwd als de aankomende standaard binnen Linux.

Linux 3.1 biedt daarnaast ondersteuning voor near-field communications (nfc) dat wordt gebruikt bij mobiele datatransacties. Verder biedt het ook inzage en beheer van cpu-energiegebruik. De 3.1-kernel ondersteunt de OpenRISC-project date en open source RISC-gebaseerde platform.

Over Suse

Suse is van Novell afgesplitst. Het is nu een niet-beursgenoteerd bedrijf onder hoede van Attachmate. Suse kan nu meer een eigen koers varen op het gebied van Linux en cloud computing dan bij Novell het geval was. Zo hoopt Suse dat de software meer wordt gebruikt in servers en mainframes. Suse heeft wereldwijd 13.000 grootzakelijke klanten. Veel daarvan zijn Duitse bedrijven waar Suse ook oorspronkelijk vandaan komt, zoals BMW en Audi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-07T08:56:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.