Apple-ontwikkelaars moeten sandbox gebruiken

Dit artikel delen:

Ontwikkelaars die applicaties voor Apple-besturingsystemen ontwikkelen en aanbieden via de Mac App Store moeten vanaf 1 maart 2012 gebruik maken van een sandbox. Een sandbox zorgt dat hackers niet snel misbruik kunnen maken van een beveiligingslek in een applicatie.

Apple zegt op zijn site voor ontwikkelaars dat de sandbox malware tegen houdt waarmee hackers de controle over pc kunnen krijgen. De sandbox voorkomt dat een hacker toegang krijgt tot andere delen van een besturingssysteem.

De regeling gaat pas 1 maart 2012 in zodat ontwikkelaars zich kunnen voorbereiden op de nieuwe eisen. Apple heeft hierbij een lijst van nieuwe regels voor ontwikkelen van applicaties voor Mac OS X opgesteld, die ook elementen bevat voor het mobiele besturingssysteem iOS. Ontwikkelaars die buiten de regels iets willen ontwikkelen moeten eerst toestemming bij Apple vragen.

Mac OS X Lion

Ontwikkelaars die applicaties buitenom de Apple App Store aanbieden vallen niet onder de nieuwe beveiligingsinstructies die Apple zijn ontwikkelaars heeft opgelegd.

Ontwikkelaars die geld willen verdienen kunnen volgens kenners beter applicaties ontwikkelen die via de Apple App Store worden verkocht. De achterliggende reden zou zijn dat het nieuwe Mac OS X Lion alleen via de App Store verkrijgbaar is. Dit nieuwe besturingsysteem is gericht op consumenten en zakelijke gebruikers die applicaties kopen in de Apple App Store.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-11T13:27:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.