Gemeenschap heeft financiële problemen

Novell reikt Open Horizons de helpende hand

Open Horizons, een internationale en in Nederland populaire gemeenschap rondom Novell-producten en GroupWise, heeft financiële problemen. Novell probeert Open Horizons uit de problemen te helpen door de community in zijn organisatie te integreren.

Novell probeert Open Horizons, een internationale en populaire gemeenschap rond de Novell-producten en GroupWise, te redden. Dit meldt de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) op zijn site. Open Horizons heeft geen geld meer en de website is inmiddels uit de lucht gehaald. Op de website staat 'This account has been suspended'.

Leden van Open Horizons, zoals de Nederlander Erno de Korte, praten nu met Novell hoe het verder moet. Zo wordt geprobeerd Open Horizons te integreren in Novell, zo meldt binnen Dirk Schmidt, general manager van Novell EMEA. Hierover wordt verder geen commentaar gegeven.

Open Horizons Novell

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Komen er de laatste tijd ook nog goede berichten uit de hoek van Novell?

Novell is toch over? Dit is ook de reden dat gebruikersgroepen ophouden. Zoals lang geleden voorspeld gaat Novell het verschil niet meer maken.
Ik wil een ieder die zijn geld verdiend met Novell adviseren een 2e specialisatie te kiezen. Personen als Erno de Korte zijn zeer gerespecteerd vanwegen de kennis en kunde, maar zullen het niet lang volhouden nu Novell als bedrijf niet meer bestaat. (Alleen nog Suse en een Security tak)

Novell is al jaren een aflopende zaak. Ik ben zelf jaren een Novell volger geweest. Maar sinds dat gezwalk van Novell had ik er al een hard hoofd in. Veel bedrijven (oa gemeente, scholen) zijn al overgestapt naar MS. Linux vinden ze allemaal te moeilijk. Dat is wat ik bij veel bedrijven hoorde. Novell expertise is ook dun bezaaid. MS daar en tegen vind je op elke hoek (uitspraak van een klant). Centric is ook gestopt met Novell omdat het niet veel meer opbrengt. Bedrijven die veel focussen op Novell kunnen er ook beter andere producten bij nemen die zich makkelijker verkopen.

Aan de andere kant was het Novell tijdperk toch ook wel een mooie tijd. Helaas hebben ze te lang stil gezeten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-09T09:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.