NGI en TestNet zetten testafdeling op

Binnen het Nederlands Genootschap voor Informatica (Ngi), de beroepsvereniging van informatici, is de nieuwe afdeling ‘Testen & Integratie’ opgericht. Het Ngi wil hiermee een brug slaat tussen andere brancheverenigingen zoals met TestNet, de Nederlandse vakvereniging voor testers.

De nieuwe afdeling richt zich op de aansluiting van het vakgebied softwaretesten met andere it-vakgebieden omdat daarvoor een behoefte bestaat bij Nederlandse it-professionals, aldus het Ngi. De afdeling richt zich niet op testinhoudelijke onderwerpen als zodanig, deze komen uitgebreid aan bod via de bestaande vakvereniging TestNet die zestienhonderd leden telt. Het doel van de nieuwe afdeling ‘Testen & Integratie' is kennisuitwisseling. 'Het idee is om met de professionals vanuit het vakgebied testen de integratiemogelijkheden te zoeken in het werkveld van informatiemanagement en informatietechnologie. Binnen het Ngi is die vakkennis aanwezig in de diverse afdelingen en regio's', aldus het Ngi.

De samenwerking zal invulling krijgen door het regelmatig organiseren van een evenement dat ergens in 2012 moet plaatsvinden, waarin de brug wordt geslagen tussen het vakgebied testen en een ander vakgebied. Bijvoorbeeld op het gebied van architectuur, business process management(bpm), requirements management en informatiebeveiliging.

Over Ngi en TestNet

Het Ngi is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ict-professionals en -managers. Het is een onafhankelijk platform waar ruim 2500 leden hun kennis verdiepen en hun netwerk onderhouden. Het Ngi bestaat al sinds 1959. Het Ngi biedt leden de mogelijkheid om alle ontwikkelingen op ict-gebied goed bij te houden, kennis te verdiepen en een persoonlijk netwerk te onderhouden. De leden van het Ngi hebben toegang tot inhoudelijke evenementen, zoals lezingen, seminars en congressen.

TestNet is de Nederlandse vakvereniging voor en door softwaretesters met meer dan zestienhonderd leden. TestNet biedt zijn leden de mogelijkheid om buiten de directe werksfeer contacten te onderhouden met andere testers en daarmee kennis en ervaring uit het vakgebied onderling te delen in een van de vele werkgroepen. Voor haar leden geeft TestNet elk kwartaal een blad uit met daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van testen. Daarnaast organiseert TestNet elk jaar elf thema-avonden, twee dagvullende evenementen en een summerschool. Dit jaar is TestNet het regionale initiatief gestart van TestNetNoord waarbij in de noordelijke provincies van Nederland vier thema-avonden worden georganiseerd. Volgend jaar (2012) viert TestNet het vijftienjarig bestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-09T13:39:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.