Zoekmachine Google wordt standaard in Firefox

Google gaat nauwer samenwerken met Mozilla, leverancier van de Firefox open-source browser. Hierbij staat de zoekmachine van Google standaard in de browser. Google betaalt Mozilla hiervoor 300 miljoen dollar per jaar. Firefox moet steeds meer concurreren tegen browsers van Microsoft Internet Explorer en Google Crome.

Mozilla en Google gaan de samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar aan. Hierdoor betaalt Google aan Mozilla bij elkaar bijna één miljard dollar, zo meldt de website AllThingsD. Google houdt hierdoor concurrenten zoals Microsoft Bing en Yahoo uit de buurt, die ook interesse hebben om met Firefox samen te werken.

Voor Mozilla is het geld van Google een welkome aanvulling op de omzet. De omzet van Firefox bedroeg in 2010 om totaal 123 miljoen dollar. 84 procent van deze omzet kwam uit Google, aldus de website AllThingsD.

De marktaandelen voor browsers worden gedomineerd door Microsoft, Google en Mozilla. Microsoft Internet Explorer (IE) leidt de browsermarkt met 40,63 procent, aldus onderzoeksbureau StatCounter op basis van cijfers van afgelopen november. Dat is meer dan de 40,18 procent van afgelopen oktober. Google zag zijn marktaandeel in november 2011 toenemen naar 25,96 procent. In oktober 2011 was dat nog 25 procent en en in november 2010 was dat 13,35 procent. Firefox had in november 2011 een marktaandeel van 25,23 procent. In oktober 2011 was dat nog 26,30 procent en in november 2010 nog 31,17 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-27T10:57:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.