Xerox PARC CTO Goldman overleden

Jacob E. Goldman, oprichter en cto van het Palo Alto Research Center, is op 90-jarige leeftijd overleden. Goldman was onder andere verantwoordelijk voor uitvindingen, zoals de graphical user interface (gui) en ethernet netwerken.

Goldman ging in 1968 aan de slag bij Xerox nadat hij eerst een paar jaar bij autofabrikant Ford Motor Company werkte. Bij Xerox was hij werkzaam als senior vice president van de research & development (r&d) afdeling. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw werd hij cto van het onderzoekslaboratorium Xerox Palo Alto Research Center (PARC).

Xerox PARC leverde nieuwe innovaties, zoals laser printing, object-oriented programming en de WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) editor. In 1975 introduceerde PARC de graphical user interface (gui) met pop-up menu, windows en ‘point-and-click controls'. Microsoft en Apple ontwikkelden later de gui-technologie.

Goldman verliet Xerox in 1982. Hij ging toen met pensioen en werd investeerder.

Fascination Xerox Parc

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-27T14:39:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.