IBM koopt softwaretester Green Hat

IBM neemt voor een onbekend bedrag het Britse Green Hat over, dat tools levert voor het testen van software. Green Hat automatiseert onder andere het testen van software voor cloudgebaseerde webdiensten, service oriented architecture (soa), enterprise service bus (esb), business process management (bpm), complex event processing (sep) en SAP-omgevingen. Green Hat wordt onderdeel van IBM's Rational Software-onderdeel.

Green Hat levert de tool GH Tester die n-tier applicaties testen. Een n-tier applicatie is een applicatie waar de verschillende lagen in de applicatie van elkaar zijn gescheiden. Met de GH Tester-tool kunnen die lagen worden getest en kan een softwareontwikkelingstraject worden beheerd.

De GH Tester beschikt verder over de Virtual Integration Environment -technologie waarmee programmeurs een aantal onderdelen van de n-tier applicatie kan simuleren en kijken hoe deze in het echt zou werken. Dit is met name interessant voor applicaties die werken met andere merken software, bijvoorbeeld op het gebied van business process management (bpm) en service-oriented architecture (soa).

Green Hat GH Tester werkt samen met andere merken software, zoals Tibco SmartSockets en Rendezvous, Software AG webMethods, IBM WebSphere MQ, Oracle Fusion en SOA Suite, SAP NetWeaver, Progress Software SonicMQ en de Java Message Service API. GH Tester is gecertificeerd voor IBM's Rational Team Concert en Quality Manager tools.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-06T10:06:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.