Reclasseringsorganisaties kiezen open source

It-dienstverlener VX Company heeft recentelijk een omvangrijk open source softwareproject op basis van de Java-applicatie Iris afgerond voor Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering (SVG) en het Leger des Heils (samen 3RO). Met het nieuwe systeem kunnen medewerkers van 3RO persoonsgerelateerde gegevens uit centrale registers halen. De oude oplossing was gebruikersonvriendelijk en had beperkte koppelingsmogelijkheden met andere systemen.

Voor het terugdringen van de criminaliteit in Nederland werkt 3RO onder andere met persoonsgerelateerde gegevens die uit centrale registers worden gehaald. Het oude informatiesysteem bood hier geen geschikte oplossing voor. Daarnaast was de techniek verouderd wat resulteerde in beperkte koppelingsmogelijkheden met andere systemen, een lage performance en gebruikersonvriendelijkheid. De Java-applicatie Iris is een enterprise informatiesysteem waarin alle primaire processen worden ondersteund. De applicatie biedt een elektronische koppeling met relevante databases en genereert automatisch voortgangsberichten.

De ontwikkeling van Iris is zo veel mogelijk volgens een Agile (Scrum) aanpak uitgevoerd. In detailafstemming met 3RO werd er een gedeelde projectorganisatie ingericht. Hierdoor kon nauw worden samengewerkt door beide partijen. Iris wordt inmiddels dagelijks gebruikt door 1000 tot 1500 gebruikers verspreid over heel Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou het interessant vinden te lezen op welke manier/waar in dit project gebruik is gemaakt van Open Source. Is dat het Operating System, de applicatieserver, de database, of zelfs wellicht de in JAVA ontwikkelde applicatie?

Geert, zie mijn linkedin-profiel voor meer detail.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-20T08:02:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.