Boek: Practical Risk Based Testing

In het boek 'Practical Risk Based Testing: The Prisma Approach' beschrijft oprichter Erik van Veenendaal van Improve Quality Services de Prisma-methode voor productrisico-analyse die hij binnen zijn onderneming ontwikkelde. Het Engelstalige boek verscheen onlangs bij uitgeverij Tutein Nolthenius.

De methode identificeert de gebieden die het belangrijkste zijn om te testen, die het grootste bedrijfsrisico of technisch risico bevatten. Prisma wordt breed toegepast in vele projecten en organisaties, bijvoorbeeld bij agile ontwikkeling. Uit een recent onderzoek van TestNet bleek dat een derde van de Nederlandse testers Prisma gebruikt als de standaard methode voor productrisico-analyse.

Het boek beschrijft een praktische, realistische en effectieve wijze om een testaanpak te introduceren en te onderhouden die productrisico's beheert, richting geeft aan de testinspanning en procesverbeteringen ondersteunt. Aan bod komen risico-identificatie, risicobeheersing en risicobewaking, met speciale aandacht voor rapportage. Ook het proces voor het toepassen van de methode is gedetailleerd beschreven. Ook gaat de auteur in op procesvariaties als bijvoorbeeld toepassing in agile-omgevingen en ervaringen van gebruikers. Het boek sluit af met de belangrijkste lessen die zijn geleerd bij het toepassen van Prisma in projecten.

Erik van Veenendaal is expert op het gebied van software testen en kwaliteitsmanagement. Hij is oprichter van Improve Quality Services en heeft twintig jaar ervaring als consultant en trainer. Hij is de belangrijkste ontwikkelaar van de Prisma-methode en ontving in 2007 de 'European Testing Excellence Award' voor zijn bijdragen aan het vakgebied.

'Practical Risk Based Testing: The Prisma Approach'
Erik van Veenendaal
136 pagina's, paperback
Uitgeverij Tutein Nolthenius
ISBN: 9789490986070
Prijs: 19,90 euro

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-27T10:23:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.