Open source pakket A-Select start door als Asimba

De softwarebedrijven Cozmanova uit Zwolle en Magic Choice uit Saasveld maken onder de naam Asimba een doorstart met het open source pakket OpenASelect. Met Asimba kunnen access management oplossingen worden gebouwd. De oorspronkelijke ontwikkelaar Alfa & Ariss stopte na de overname door Vasco met het open source project. De nieuwe initiatiefnemers hebben inmiddels een sms-authenticatie als standaardfunctionaliteit aan Asimba toegevoegd.

A-Select bestaat sinds 2004 als open source tool voor identity en access management. Het wordt met name bij overheidsprojecten ingezet. Omdat Cozmanova en Magic Choice betrokken zijn bij meerdere OpenASelect-projecten, hebben zij de source code en binary distributies beschikbaar gemaakt via hun websites. De bestanden van deze downloads zijn kopieën van de bestanden die beschikbaar zijn gesteld door Alfa & Ariss. Onder de naam Asimba zetten zij dit open source project voort.

Modulair

Asimba levert een modulaire architectuur die verschillende methoden om iemands identiteit vast te stellen (authenticatie) ondersteunt. Omdat het systeem modulair is opgebouwd, kunnen authenticatiemodules worden toegevoegd, zonder de achterliggende applicaties te beïnvloeden.

Asimba ondersteunt onder andere Saml, A-Select en OpenID. Authenticatie en autorisatie worden gerealiseerd op basis van A-Select, Saml SP, Radius en Ldap. Het open source karakter biedt volgens de twee bedrijven bij uitstek mogelijkheden om protocollen als Saml en A-Select te integreren in andere it-componenten binnen een organisatie. Een voorbeeld is DigiD, dat op deze manier gebaseerd is op het A-Select-protocol.

A-Select

De software is gebaseerd op A-Select, de applicatie die in 2002 door Alfa & Ariss, een Nederlandse leverancier van identiteits- en toegangsbeheersoftware, is gebouwd. Alfa & Ariss heeft dit pakket in een later stadium als open source beschikbaar gesteld. In 2011 nam Vasco Alfa & Ariss overgenomen en sinds de tweede helft van 2011 was OpenASelect als open source project niet meer beschikbaar. De OpenASelect.org-website kwam in de onderhoudsstatus terecht, waardoor de source code of de binary distributie van de 'OpenASelect'-applicatie niet meer kon worden gedownload.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg goed initiatief en kan me voorstellen dat aselect nog op tal van plekken binnen overheid wordt gebruikt, met de open source gedachte in het achterhoofd.
Dit zorgt ervoor dat die setting niet verdwijnt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-16T11:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.