Boek: The Cucumber Book

In 'The Cucumber Book, Behaviour-driven Development for Testers and Developers' beschrijft de Noorse ontwikkelaar Aslak Hellesoy het testen en ontwikkelen van software met zijn hulpmiddel Cucumber. Het boek verscheen onlangs bij de Amerikaanse uitgeverij O'Reilly.

The Cucumber Book is een handleiding voor het gebruik van Cucumber, een binnen de gemeenschap van gebruikers van de programmeertaal Ruby ontwikkeld hulpmiddel voor het testen van software. Het eerste deel van het boek beschrijft de belangrijkste mogelijkheden van de testtool. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je met Gherkin DSL in begrijpelijke taal omschrijft wat software precies moet doen. Vervolgens wordt uitgelegd hoe je in Ruby een programma schrijft dat de wensen begrijpt en controleert of de software die waarmaakt. Deel twee van het boek laat de lezer zijn tanden zetten in een praktijkvoorbeeld van het werken met Cucumber.

Hoewel Cucumber binnen de Ruby-gemeenschap is ontstaan, kun je met het hulpmiddel bijna alle software testen, van Perl en php tot Java-webapplicaties. In deel drie worden voorbeelden behandeld uit de praktijk en wordt uitgelegd hoe je webapplicaties test in Capybara en Selenium, REST-webservices en software gemaakt in Ruby on Rails. Ook command-line applicaties en legacy-programmatuur passeren de revue.

Aslak Hellesoy en Matt Wynne

De handleiding is geschreven door Aslak Hellesoy en Matt Wynne. Hellesoy is oprichter van het Cucumber-project. Hij werkt als senior ontwikkelaar bij de financiële handelsmaatschappij DWR Trading in Londen. Hij beheerst verschillende programmeertalen tot in de finesses. Eerder werkte hij als chief scientist bij Het Noorse consultancybedrijf Bekk Consulting.

Wynne is een zelfstandig consultant die teams helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van de software die zij schrijven. Hij was als een van de belangrijkste contribuanten betrokken bij de ontwikkeling van Cucumber.

Lezers van het boek kunnen de praktijkvoorbeelden zelf oefenen als zij beschikken over Windows, Mac OS (met XCode) of Linux en Ruby 1.9.2 of hoger.

The Cucumber Book, Behaviour-Driven Development for Testers and Developers
Matt Wynne, Aslak Hellesoy
250 pagina's
Pragmatic Bookshelf, O'Reilly
ISBN: 9781934356807
Prijs: 24 euro

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-29T13:54:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.