Sociale Zaken en MCB Nederland winnen BI-Award 2004

Ter afsluiting van het Heliview BI-congres zijn deze week de BI-Awards 2004 uitgereikt. In de categorie non-profit ging de prijs naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij profit ging MCB Nederland met de hoofdprijs naar huis.

De jury koos in de categorie non-profit voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omdat deze in een grote ’ambtelijke’ organisatie BI in korte tijd goed op de kaart wist te zetten, de gebruiker als klant ziet en een shared service centre voor BI heeft. Tevens was de jury onder de indruk van de manier waarop het ministerie innovatie en BI goed weet te combineren, bijvoorbeeld door het volgen van de ontwikkelingen bij allochtonen, om daarop beleidsmatig te anticiperen.


In de categorie profit wees de jury MCB Nederland aan als winnaar. Deze organisatie wist in een markt waarin BI geen gemeengoed is een intelligente organisatie neer te zetten. Meer dan 50 procent van de medewerkers gebruikt het business intelligence systeem, niet alleen voor het verbeteren van de interne organisatie, maar ook om ontwikkelingen op de turbulente markt voor staal en andere metalen nauwlettend in de gaten te houden. Ieder kwartier wordt op internet gezocht naar relevante nieuwsfeiten op dat vlak, bijvoorbeeld in de regio Noord-Oost China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T14:44:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.