Qurius start softwarebedrijf Qiptree

Ict-dienstverlener Qurius in Zaltbommel start de doch­ter­on­der­ne­ming Qiptree voor de verkoop van sectorspecifieke software op basis van Microsoft Dynamics. Het gaat om alle pakketten die Qurius tot nu toe in eigen beheer ontwikkelde. De onderneming wordt geleid door Peter Curwiel en Steven Doesburg, beiden afkomstig van Qurius. Curwiel wordt directeur Productontwikkeling, Doesburg directeur Business Ontwikkeling.

Met de start van Qiptree boort Qurius een mogelijke bron van extra inkomsten aan uit de sectorspecifieke software die het ontwikkelde op basis van Microsoft Dynamics. Tot nu toe leverde Qurius deze zogeheten add-ons zelf en maakte pakketten bij de implementatie op maat voor de klant, bijvoorbeeld een pakket voor da afvalbranche. Via Qiptree worden daarvoor partners (vallue added resellers) ingeschakeld. Qiptree was in Portugal en Ierland in 2011 al actief en verkocht daar pakketten via Capgemini, een partner binnen de zogeheten Global Alliance.

Qiptree biedt partners ondersteuning aan klanten, variërend van documentatie tot online demo's, gebruikersgroepen en helpdeskcontact via de telefoon of per mail. Dit wordt aangevuld met ondersteuning ter plekke door de partner en verdere aanpassingen door de partner.

Qurius heeft Qiptree opgericht als spin-off voor toekomstige groei. Dit maakt deel uit van het herstructureringsplan dat in 2010 voor de drie volgende jaren is afgekondigd. Met het softwarebedrijf kan Qurius zijn productontwikkeling bundelen en creëert het een internationale marketing- en verkooporganisatie. Het bedrijf is een volle dochter van het beursgenoteerde Qurius.

Producten

Bij de start biedt Qiptree ruim twintig producten als QIP4-Service Management, QIP4-IT Business, QIP4-Transportation and QIP4-Semi Process Industry.

Naast deze verticale applicaties biedt Qiptree een tweede categorie producten met generieke applicaties die in alle sectoren kunnen worden gebruikt. Deze omvatten oplossingen als QIP4-Quality Management, QIP4-Electronic Banking, QIP4-Invoice Workflow and QIP4-Inventory Status.

De derde categorie producten bestaat uit apps die partners kunnen gebruiken bij de ontwikkeling en het onderling verbinden van oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn QIP4-Testing, QIP4-Handheldconnect en QIP4-PackTax.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-06T10:38:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.