Nieuwe voorzitter Agile Consortium International

Arie van Bennekum

Arie van Bennekum

Tijdens een algemene ledenvergadering op 24 april 2012 is Arie van Bennekum benoemd tot voorzitter van het Agile Consortium International. Hij volgt Koen van Exem op die deze functie vanaf maart 2010 vervulde.

In zijn voorzittersrol zal Arie van Bennekum zich richten op het internationaal verbinden van Agile-initiatieven. ‘Veel organisaties zijn bezig met Agile-implementaties', zegt de nieuwe voorzitter. Ze worstelen met problemen maar zien ook kansen, doen ontdekkingen en zoeken een netwerk om te leren en te delen. Er ontstaan steeds meer Agile-initiatieven. Het Agile Consortium International stelt zich tot doel om als bindende factor op te treden tussen deze organisaties en zo het onderlinge delen, leren en innoveren te maximaliseren.'

Oost-Europa

Naast de lokale afdelingen van het Agile Consortium in Nederland en België, bestaan er nauwe banden met de DSDM Consortia in Engeland en Zweden. Doel is om deze verbindingen verder te formaliseren. Ook met nieuwe initiatieven in Engeland en Zwitserland zijn gesprekken gestart. Daarnaast slaat het Agile Consortium International op korte termijn bruggen naar Oost-Europa, waar Agile zich nadrukkelijk manifesteert in de markt.

Het bestuur van het Agile Consortium International bestaat naast Arie van Bennekum uit Johan Lybaert (voorzitter Agile Consortium België) en Patrick Verheij (voorzitter Agile Consortium Nederland).

Arie van Bennekum

Arie van Bennekum was eerder bestuurslid van het DSDM-consortium en schreef in 2001 mee aan het Agile Manifesto. Hij werkt als consultant en facilitator bij PMtD (People make the Difference) en doceert aan de Hogeschool Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heya Broer,

Van harte met je benoeming tot voorzitter, m.i. reden tot ...!

Gefeliciteerd he ;-)!

Hi Arie,
Gefeliciteerd!
Agile is hot momenteel, hopelijk kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat dat zo blijft.

Ik hoop van harte dat het Agile Consortium in staat is om met Arie van Bennekum als internationaal kartrekker vooral te verbinden. Niet dat het daaraan ontbrak, maar nu Agile mainstream wordt wordt het belangrijk om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Als Agile 1 ding is, dan is het niet-in-hokjes-denken, dus laten we als organisaties en dienstverleners dit initiatief ondersteunen!

Hi Arie,

Gefeliciteerd met je benoeming. Ik heb je leren kennen als een goed ambassadeur voor Agile in Nederland dus wat mij betreft een terechte benoeming.
En ook voor PMTD: gefeliciteerd! Zet jullie goed op de kaart.

Goed bezig! Keep IT Agile!

Gefeliciteerd Arie,
Er ligt weer een mooie weg voor je open met lekker veel uitdagingen. Leuke foto!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-25T09:51:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.