Red Hat koopt Fusesource van Progress Software

Overname

Leverancier van open source software Red Hat neemt voor een onbekend bedrag Fusesource over van Progress Software. Fusesource is een leverancier van open source integratie en messaging. Door de overname kan Red Hat zijn enterprise klanten applicatie-integratieproducten en -diensten aanbieden. FuseSource wordt onderdeel van Red Hat's JBoss-middlewareportfolio.

Fusesource, met een hoofdkantoor in Bedford, Massachusetts, voorziet veel Fortune 500-bedrijven van open source integratie- en open source messagingproducten gebaseerd op Apache ServiceMix, Apache ActiveMQ, Apache CFX en Apache Camel. Naar verwachting zullen de open source-medewerkers, die deel uitmaken van Fusesource, een belangrijke rol blijven spelen in de middleware community projecten. Door de overname van FuseSource verbetert Red Hat de mogelijkheden binnen JBoss-integratiesoftware. Deze technologie is een aanvulling op de productlijn van JBoss.

'Applicatie-integratiesoftware is een van de snelst groeiende segmenten van de enterprise softwaremarkt', zegt Craig Muzilla, vice president en general manager middleware bij Red Hat. 'Aangezien cloud computing dominanter wordt, vragen enterprise klanten om meer applicatie-integratie. Door de toevoeging van Fusesource aan ons middlewareportfolio kunnen we klanten voorzien van meer integratiemogelijkheden en flexibiliteit. Fusesource's technologieën, expertise en betrokkenheid bij open source passen uitstekend bij Red Hat.'

Productlijnen te koop

Eind mei 2012 maakte Progress Software bekend dat het een aantal productlijnen te koop zet, waaronder Fusesource. Ook vallen daaronder Actional, Artix, Dataxtend, Objectstore, Orbacus, Savvion, Shadow en Sonic. Het Amerikaanse softwarebedrijf wil zich concentreren op drie kernproducten: Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-28T10:11:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.