Deens Trifork lijft softwarebedrijf Orange11 in

Handen schudden

Het Deense Trifork neemt het Nederlands softwarebedrijf Orange11 over voor 6,25 miljoen euro. Het bedrag wordt deels contant betaald en deels in aandelen. Bij Orange11 uit Amsterdam werken zo'n zestig mensen. Trifork wil via de overname zijn producten op de Nederlandse markt verkopen, waarbij Orange11 onder eigen naam als implementator optreedt. Beide softwarebedrijven werken sinds 2010 samen aan de organisatie van de ontwikkelaarsconferentie GOTO Amsterdam.

Van het overnamebedrag van 6,25 miljoen euro rekent Trifork ruim 3,6 miljoen contant af in het derde kwartaal van 2012. De restsom wordt in de komende 2,5 jaar betaald, waarvan 32 procent wordt uitgekeerd in Trifork-aandelen. Aan een groot deel van het overnamebedrag zijn voorwaarden verbonden die te maken hebben met de prestaties van Orange11 de komende tijd.

Orange11 levert maatwerksoftware aan uiteenlopende klanten; bijzondere klantgroepen zijn directory services-bedrijven en culturele erfgoedinstellingen. Bij het bedrijf uit Amsterdam werken zo'n zestig mensen die ruime ervaring hebben met open source software en het volgens de agile-methode ontwikkelen van mobiele oplossingen. Het bedrijf is in 2002 opgericht door de inmiddels vertrokken algemeen directeur Steven Schuurman.

Trifork

Het beursgenoteerde Trifork, opgericht in 1996, levert maatwerksoftware aan klanten uit onder meer de financiële sector, gezondheidszorg, overheid, industrie en telecom. Trifork heeft 180 medewerkers in zeven vestigingen in Aarhus, Londen, Kopenhagen, Zürich, Krakow, Stockholm en San Francisco. In 2011 realiseerde het Deense bedrijf een omzet van 23 miljoen euro.

De volgende GOTO Amsterdam staat gepland voor juni 2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-05T15:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.